Gelenek ile Geleceğin 'Çanakkale Seramikleri' Buluşması

19/02/2021

"Gelenek ile Geleceğin 'Çanakkale Seramikleri' Buluşması"
10-14 yaş Çocuk Seramik Atölyesi

“Gelenek ile Geleceğin 'Çanakkale Seramikleri' Buluşması”, Çanakkale merkezde yaşayan ve devlet okullarında eğitim gören öğrenciler öncelikli olmak üzere 10-14 yaş çocuk grubunun kültürel mirasımız Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile tanışmasını hedeflemektedir. Gençlerin Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel süreçteki önemi, üretim yöntemleri, form ve dekor zenginliği konularında bilgi sahibi olması ve bu konuda geleneksel mirastan çıkışlı özgün yüzey kaplama seramikleri üretmesini amaçlar. Atölye, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevini üstlenen Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ve ÇOMÜ-ÇASEM (Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) işbirliği ile hayata geçirilecektir.

Eğitim ve uygulama sürecine katılacak çocuk sayısı çevirim içi platformun izin verdiği sayıda 30 olarak belirlenmiştir. Ücretsiz olarak katılım sağlanacak atölyenin seramik malzemelerinin temini ve dağıtımı Çanakkale Belediyesi tarafından yapılacak, pişirim ve sırlama süreçleri ÇASEM'de gerçekleşecek olup katılımcı çocuklar bütün aşamalar konusunda çevrimiçi olarak bilgilendirileceklerdir.

6 Mart 2021 saat 14.00'da başlayacak ve 8 hafta sürecek olan eğitim-uygulama projesinde üretilen seramikler bir araya getirilerek Ulu Önder Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında (23 Nisan 2021) kalıcı yerini alacaktır.

Katılım ve Bilgi İçin:
Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi
0286 211 01 30 (Pazartesi hariç hafta içi 10.00-16.00 saatleri arası)

Başvuru için katılım formunun www.canakkaleseramikmuzesi.org adresinden e-posta olarak canakkaleseramikmuzesi@gmail.com adresine gönderilmesi ya da Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak No:31-33 Merkez Çanakkale adresine elden ulaştırılması gerekmektedir.

Son Başvuru tarihi: 26 Şubat 2021

1.Konu
“Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 yaş Çocuk Atölyesi Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevini üstlenen Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ve ÇOMÜ-ÇASEM( Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) işbirliği ile hayata geçirilecektir. Kentimizin kültürel mirasını genç nesillere aktarmak ve seramik geleneğine farkındalık sağlamak bu atölyenin konusunu oluşturmaktadır.
2.Amaç
Çanakkale’de yaşayan ve devlet okullarında eğitim görenler öncelikli olmak üzere 10-14 yaş çocuk grubunun kültürel mirasımız Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile tanışması, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel süreçteki önemi, üretim yöntemleri, form ve dekor zenginliği konularında bilgi sahibi olması ve bu konuda geleneksel mirastan çıkışlı özgün yüzey kaplama seramikler üretmesi amaçlanmaktadır.
3.Katılım Koşulları
3.1. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesine başvuru ücretsizdir.
3.2. Atölye çevirim içi eğitim ve uygulama sürecine katılacak öğrenci sayısı 30 dur.
3.3. Katılım formu tam ve eksiksiz olarak doldurulmalı, öğrenci velisi/vasisi tarafından imzalanmalıdır.(Katılım formunu sayfanın altındaki linkten indirebilirsiniz.)
3.4. Atölyeye Çanakkale merkezde ikamet eden ve devlet okulunda eğitim görenler öncelikli olmak üzere 10-14 yaşındaki çocuklar katılım sağlayabilir.
3.5. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesi eğitimleri 8 hafta sürecek ve pandemi koşulları nedeniyle Zoom uygulaması üzerinden tüm katılımcılarla eşzamanlı olarak ÇOMÜ- ÇASEM – Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi öğretim görevlileri tarafından uygulamalı olarak verilecektir.
3.6. Atölye eğitimleri Zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır.
3.7.Eğitim için gerekli tüm malzemeler Çanakkale Belediyesi tarafından eğitim paketi olarak hazırlanacak ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Aynı şekilde üretilen seramikler öğrencilerden alınarak Çanakkale Belediyesi tarafından ÇOMÜ-ÇASEM-Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde pişirim ve sırlama süreçlerine dahil edilecektir. Bu süreçlerle ilgili görsel bilgilendirme kullanılacak Zoom uygulaması üzerinden yapılan eğitimin içindedir.
3.8.Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve dağıtımı yapılan eğitim paketinin içinde öğrencilerin Zoom uygulamasında görüntülü ve çevrimiçi eğitime katılabilmelerini sağlayacak bilgiler bulunacaktır.
3.9. Katılım formu e-posta olarak canakkaleseramikmuzesi@gmail.com adresine ya da Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak No:31-33 Merkez Çanakkale adresine elden ulaştırılmalıdır.
3.10. Atölye eğitimlerinde üretilen seramikler iade edilmeyecektir. Atölyeye katılan tüm öğrenciler ve velileri, ürettikleri seramik ürünlerle ilgili tüm hakları, Çanakkale Belediyesi’ne devretmeyi kabul ederler.
3.11.Atölye eğitim süreci sonunda üretilen seramik eserler bir araya getirilerek Ulu Önder Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 23 Nisan 2021 tarihinde kalıcı yerini alacaktır.
3.12. Tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir. Katılım belgeleri, pandemi koşulları değerlendirilerek düzenlenecek tören sırasında takdim edilecektir.
3.13. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesine katılan her katılımcı, bu katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.

4.Atölye Takvimi

Son Başvuru tarihi: 26 Şubat 2021

Eğitim Başlangıç Tarihi: 6 Mart 2021 Cumartesi Saat:14.00

Ayrıntılı Bilgi İçin;